nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Light Cheescake

Publicerad 2013-03-27 22:42:00 i Allmänt

Min frysta cheescake som jag bakat en light variant på, samt att den är sockerfri. Passar till alla tillfällen. Cheescaken kan ni gör långt i förväg och ha i frysen. När man bakar så är de underbart och kunna förbredda långt innan man ska bjuda på sitt bakverk/glass.

 

 

Cheescake:

Botten:
1 dl margarin
300 g sockerfri digestivekex
2 tsk kanel

Fyllning 1:
3 ägg
200 g philadelphiaost 5%
1 ½ dl stevia strö

Fyllning 2:
2,5 dl milda visp 20%
1 msk vaniljarom

Fyllning 3:
3 äggvitor

Fyllning 4:

1 tsk gelatinpulver

1/2 dl kallt vatten. Låt gelatinet sväla i en kopp med 1/2 dl vatten. Värm sedan ca 30 sek i micron. Låt den svalna.
 
  Gör så här:

1.Ställ ugnen på 200 grader.

2. Smält margarinet.

3. Smula sönder kexen, blanda med kanel.

4. Blanda sedan margarinet med kexblandningen.

5. Tryck sedan kexblandningen i en form som är avlösbar en stor form. Tyck även upp på sidorna.

6. Grädda pajskalet ca 12 -15 minuter.

7. Vispa ihop ägg och stevia strö.

8. Blanda sedan ner philadelphiaost och vispa, i ägg och sockerblandningen.

9. Vispa ner den kalla gelatinet i ostblandningen.

10. Vispa grädden med vaniljaromet.

11. Vispa äggvitorna till hårt skum. Se till att du har riktig torr bunke och visp!

12. Blanda nu ner vispgrädden i ost blandningen.

13. Vänd sedan försiktigt ner i äggvitorna i ost och gräddblandningen. Blanda vispa inte hårt.

14. Häll ner smeten i den kalla kexbottnen.

15. Ställ in i frysen ett dygn!

16. Ta ut den 20 min innan servering. Servera med frysta bär.

 

Lycka Till.

Nilgun

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela