nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Nilgun's Delight

Publicerad 2013-04-29 20:42:53 i Allmänt

Nilgun's Delight
 

Dadlar med nötfyllning är super gott. Ibland är man sugen på något sött men vill inte äta socker. Dadlar är ett sundare alternativ. Kombinationen på söt och salt är super gott. Visst kan man fixa delighten med nötter som är osaltade också. 
 
 
Dadlar färska i kartong 
Valfria nötter salta eller naturella 
 
1. Börja med att kärna ur dadlarna.
2. Fyll med nötter. 
 
Njut av Nilgun's delighten. 
 
Nilgun

Tacogratäng

Publicerad 2013-04-28 22:07:09 i Allmänt

Tacogratäng

Tacogratäng kan ätas till vardag eller bjuda gäster på. Gratängen går att göra med köttfärs eller med kycklingfärs.  Man äter gratängen med en grön sallad låt fantasin komma in i salladen. Blanda alla typer av grönsaker i salladen och varför inte smula ner lite feta ost i den.

 

 

Taccogratäng

500 g  Nötfärs/kycklingfärs

2 påsar Taco krydda

2,5 dl Creme Fraiche paprika chilli

5 dl Crème Fraiche

1 stor Röd lök hackad

1 röd Paprika hackad

1 stor burk Majs

1 burk Tacosås

2 dl riven Mozzarella   

 

              

1.       Börja med att steka köttfärsen och tillsätt kryddan och lite vatten.

2.       Bred creme fraichen i ungssäker form

3.       Lägg på köttfärsen.

4.       Lätt på löken, paprikan och majsen över köttfärsen.

5.       Häll över tacosåsen på gratängen.

6.       Bred över creme fraichen paprika chilli över gratängen.

7.       Strö över osten över gratängen.

8.       Tillaga på 200 grader i ca 20 min.

9.       Servera med tacosås, gräddfil och sallad.

 

Smaklig Måltid.

 Nilgun

 

Naglar Naglar Bästa Som Finns.

Publicerad 2013-04-25 19:12:00 i Allmänt

Idag så lät jag fantasin ta över när jag gjorde naglarna på min vågade kund. De finns inga gränser dom flesta kunder jag har får jag göra presic vad jag vill. Välkomna in på salongen Studio Savoy på Köpmangatan 5 i Västerås. Eller besök oss på våra hemsida www.studiosavoy.se
Nilgun

Ägg & Kvarg Pannkakor

Publicerad 2013-04-23 17:47:05 i Allmänt

Ägg & Kvarg Pannkakor
 
Ägg och kvag pannkakor som tillagas utan mjöl. Super gott och mättande. Ät med kvarg eller keso. Idag åt jag sockerfri sylt till. Men man kan äta den med färska bär eller frysta.
 
 
Ägg & Kvarg Pannkakor.
 
2 Ägg
2 dl Mellanmjölk
1 dl Kvarg
1,5 msk Fiberhusk
0.5 dl Madelmjöl
1 msk Smält kokosfett
lite salt.
 
 
Gör så här:
 
1. Vispa äggen och tillsätt kvargen och vispa.
2. Tillsätt mjölken och kokosfett vispa.
3. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en smet.
4. Låt smeten svälla i ca 5 min.
5. Grädda i en stekpanna med lite kokosfett. De tar ganska lång tid och grädda pannkakorna. Ha inte bråttom.
6. Blir smeten för tjock säd ut med lite mjölk.
 
Lycka Till.
 
Nilgun
 
 

Kokostoppar

Publicerad 2013-04-22 20:59:50 i Allmänt

Kokostoppar

Kokostoppar är enkla att göra och alltid lika goda. Med så få ingredienser men super gott. Låt smeten stå en stund så sväller kokosflingorna och kokostopparna blir extra toppiga och fina i formen. Kokostopparna bakas med stevia strö.

Tips Låt kakorna kallna. Doppa sedan den övre eller nedre delen av kakan i smält sockerfri choklad. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper. 

.

 

 

Ingredienser

50 gram Margarin
2 st Ägg
1 dl Stevia Strö
200g Kokosflingor

 

 

1. Sätt ugnen på 175grader

2. Smält smöret.

3.Rör ihop ägg och stevia strö i en skål.

4.Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en smet.

5.  Låt stå i 10 min.

6. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.

7.Grädda mitt i ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.

 

Lycka Till.

Nilgun

Köttfärslimpa Ala Nilgun

Publicerad 2013-04-16 23:42:28 i Allmänt

Köttfärslimpa med potatis och brunsås med lingon sylt. En klassiker som både göra oftare men tiden räcker inte till alla gånger. Man i princip ha vilka fyllningar man vill. Idag gjorde jag köttfärslimpan med mozzarella och champinjoner.
 
Köttfärslimpa Ala Nilgun
 
1 kg Nötfärs
2 Ägg
1 dl Mjölk Valfri
1 dl Pofiber
2 msk Ströbröd
1 stor Gul lök
4 klyftor Vitlök
2 msk Kalvfond
Salt
Pepparmix
1 packet Mozzarella
Champinjoner
 
1. Blanda ägg, mjölk, pofiber, kalvfond och ströbröd. Låt den svälla i några minuter.
2. Riv löken på ett rivjärn. och rör ner i äggblandningen.
3. Pressa in vitlöken.
4. Blanda ner salt och pepparmixen.
5. Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt.
6. Skiva mozzarellan i stavar.
7. Skiva champinjonerna inte för tunt.
8. Smörj en brödform med margarin.
9. Ha i hälften av köttfärs blandningen i formen och pressa.
10. Lägg mozzarellan och champinjonerna på köttfärsen. Koncentera att ha den i mitten av köttfärslimpan.
11. Lägg på resten av köttfärsen och pressa.
12. Stryk lite kalvfond på köttfärslimpan.
13. Tillaga på 200 grader i ca 45 min.
 
Servera med kokt potatis och brunsås.
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun
 

Frö Knäckebröd

Publicerad 2013-04-15 19:14:34 i Allmänt

Frö Knäckebröd

Det här frö knäckebrödet är väldigt lättbakat. Bakas utna mjöl och socker. Man kan äta den som den är. Eller med en god ost eller keso och grönsaker.

 

 Frö Käckebröd

4 Ägg

2 dl Sesamfrön

2 dl Solros kärnor

2 dl Pumpa kärnor

2 dl Hela Linfrön

 

Granering:

Fling salt

 

1. Torr rosta sesam fröna, solros kärnorna  och pumpa kärnor. Låt svalna

2. Vispa ägget hårt.

3. Rör ner fröblandningen och linfröna i äggen.

4. Bred smeten på en plåt men bakplåtspapper.

5. Strö över med fling salt.

6. Grädda på 175 grader i ca 12 minuter.

Skär i önskade bitar och låt svalna. Förvara torrt.

 

Lycka Till

Nilgun

 

Banan & Chokladkaka

Publicerad 2013-04-14 20:38:58 i Allmänt

I helgen bakade jag en banan och chokladkaka. Alltid lika roligt och experimentera med att mixa ihop nya recept. För tillfället så bakar jag nästan allt sockerfritt och nyttigare. De går verkligen att baka nyttigare.
 
Banan & Chokladkaka.
 
3 Ägg
3 Bananer mogna
1 dl Smält margarin
0,75 dl Kokosmjöl
0,75 dl Mandelmjöl
2 msk Cacao
0,5 dl Stevia Strö
2 tsk Bakpulver
 
1. Mixa bananerna till en pure.
2. Vispa ner äggen och stevia ströt i bananpuren.
3. Vispa ner den smälta margarinet i äggsmeten.
4. Vispa i cacaon och bakpulver.
5..Rör ner kokosmjölet och mandelmjölet.
6. Pensla en form 20 x 15cm med margarin och bröa med riven cocos.
7. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
8. Ät med färsk frukt och kesella blandat med sötningmedel eller som den är.
 
Lycka Till.
Nilgun
 
 

Simit/Sesam Kakor

Publicerad 2013-04-11 20:35:00 i Allmänt

Simit är en sesamkaka som säljs i Turkiet. Dom finns att köpa lite överallt i Turkiet. Har bakat en lättare variant av dom här hemma. Bakat utan mjöl. Dom är inte lika krispiga som i Turkiet men smaken är desamma.
 
 
 
 
Simit Deg:
4 Ägg
1 Jäst
2 msk Stevia strö
1 dl Smält Cocosolja
3 dl Yoghurt
3 dl Pofiber
5 msk Fiberhusk
2 msk Salt
2 tsk baklulver
3 dl Mandelmjöl
 
Granering:
3 msk Agavesirap
2 dl Vatten
3 dl Rostade sesamfrön
 
2 ägg till pensling
 
1. Lös upp jästen med stevia strö.
2. Vispa ner äggen.
3. Rör ner cocosoljan i äggblandningen.
4. Rör ner yoghurten.
5. Rör i bakpulver, salt och fiberhusken i äggblandningen.
6. Låt svälla i ca 5 minuter.
7. Tillsätt pofiber och knåda.
8. Avsluta med att tillsätta mandelmjölet.
9. Låt degen vila i ca 30 min.
10. Sätt ugnen på 200 grader.
11. Blanda vatten och argavesirapen i en djup tallrik.
 
Följ stegen nedan:
 
Dela degen i ca 1 cm tjocka bitar.
 
 
Rulla ut degen till längder.
 
 
Gör kringlor av degen.
 
 
Doppa kringlorna i argaveblandningen.
 
 
Doppa kringlorna i sesamen.
 
 
Lägg kringlorna på bakplåtspapper och pensla med uppvispad ägg.
Grädda i ca 12- 15 min till ni får en gyllen brun färg.
 
Lycka till:
 
Nilgun
 

Ägg & Champinjon Sallad

Publicerad 2013-04-08 18:30:36 i Allmänt

Denna sallad görs med färsk salladslök och färska champinjoner. Massor med proteiner och väldigt fräscht som tillbehör till kött eller fisk. Eller så kan den ätas om den är.
 
 
 
Ingredienser.
6 Kokta Ägg
1 Knippa Salladslök
300 G Färska Champinjoner
 
Dressing:
Citronsaft
Olivolja
Salt
 
1. Börja med att skiva salladslöken.
 
 
2. Skiva champinjonerna.
 
3. Skär äggen i bitar.
 
 
4. Blanda alla ingredienser.
5. Pressa citronsaften över salladen.
6. Häll olivoljan och salt över salladen och blanda. Blanda lite försiktigt. 
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun
 
 
 

Vår I Luften.

Publicerad 2013-04-06 08:54:33 i Allmänt

Tillbaka till vardagen igen efter semestern. De kännes helt underbart att vi har strålande sol och dagarna är längre. Njut av solen trots att det är kallt. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Kunderna på salongen känner precis som jag att dom vill ha ljusare färg på naglarna. Välkomna till salongen www.studiosavoy.se eller ring 021-18 66 00.
Nu hoppas vi bara att värmen också kommer.

Ha en underbar helg.
Nilgun

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela