nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Zucchinilasagne

Publicerad 2013-08-29 20:02:34 i Allmänt

Zucchinilasagne

Zucchinilasagne är ett smalare altenativ till vanlig lasagne. Väldigt mättade. Servera med en god sallad.

 

 
Ingredienser:
4 st Zucchini
1,5 kg Nötköttfärs 10%
500 g Krossade Tomater
3 st  Vitlöksklyftor
2 st Gul lök 
1 st Röd Paprika
4 msk Tomatpure
3 msk Persilja
Salt
Peppar
6dl Matlagningsgrädde
4 dl Mozzarella riven
 
1. Skär zucchinin i skivor på längden, lägg på handduk, salta så de vattnas ur.
2. Riv löken på ett rivjärn.
3. Hacka paprikan.
4. Stek löken, tillsätt nötfärs och stek,.
5. Tillsätt tomatpure i köttfärsblandningen och sedan dom krossade tomaterna, vitlök, persilja, salt och peppar.
6.  Varva sedan zucchiniplattorna med nötfärsen, nötfärsen sist.
7. Häll över grädde och strö mozzarellan ovanpå.
8. Tillaga i ugn på 200 g i ca 25-30 min.
 
 
 
 Skär zucchinin i skivor på längden
 
 
Lägg zucchinin på handduk, salta så de vattnas ur.
Lägg Zucchinin längst ner på en djupplåt.
Ha på rikligt med köttfärsblandningen.
Häll på grädden.
 
Strö på mozzarellan.
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun

 

 

Köfte/Köttfärsbiffar

Publicerad 2013-08-27 17:29:51 i Allmänt

Köfte/Köttfärsbiffar
 
Köfte/Köttfärsbiffar är super gott. Mycket proteiner och mättande. De blir många av receptet så passa på och frys ner och ha som matlådor. Själv så tillaga jag min biffar i ugnen. Men de går bra att steka dom i en stekpanna också. Ät med ungs bakade grönsaker eller med en god sallad.
 
 
Ingredienser:
1 kg Nötköttfärs 10%
1 st Ägg
1 st Gullök Stor
2 msk Ströbröd fullkorn
2 msk Persilja
Pepparmix
Salt
 
1. Riv löken på ett rivjärn.
2. Hacka persiljan eller ha i torr persilja och också bra.
3. Lägg ner köttfärsen i en bunke.
4 Tillsätt ägg, ströbröd, persilja, salt och peppar.
5. Blanda köttfärs blandningen ordentligt med alla ingredienser.
6. Forma till köttfärsbiffar i önskad storlek. Tänk på att biffarna krymper vid tillagning.
7. Stek i ugnen eller i en stekpanna.
 
 Ingredienserna till Köfte/Köttfärsbiffar.
 
Kötffärsblandningen
 
Köfte/Köttfärsbiffar
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun
 
 
 
 
 
 

Sekerpare Turkisk Dessert

Publicerad 2013-08-21 22:06:00 i Allmänt

Sekerpare Turkisk Dessert
 
Söta desserter med sockerlag är vanligt i Turkiet. Sekerpare är kakor som man häller sockerlag på. Inte direkt de nyttigaste desserten men värt och prova om man vill synda någon gång.
 
 
 
 
Ingredienser
125 g Rumsvarmt Smör
1 dl Florsocker
1 dl Mannagryn
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 msk Vaniljsocker
1 st Ägg
Hasselnötter eller Skolad Mandel
 
Sockerlag
3 dl strösocker
4 dl vatten
1 msk Citronsaft
 
Granering
Malen pistagenötter
 
 
1. Börja med sockerlagen så att den svalnar.
2.  Koka upp vattnet och sockret och sänk sedan för att koka tills det tjocknar i ca. 15- 20 min.
3. Ta åt sidan och låt den svalna.
4. Blanda smöret i florsockret tills det blandas ihop.
5. Tillsätt sedan ägg, vaniljsocker, bakpulvret och mannagryn för att sedan röra ihop.
6. Tillsätt vetemjöl lite i taget och blanda till en deg.
7. Låt degen vila under duk i ca 20 min.
8. Forma degen till rulla till bollar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och platta ut lite lätt med handen.
9. Stoppa i en hasselnöt eller mandel  i varje kaka och grädde i ugn på 180 grader i ca 10-12 min tills de fått färg.
10. När Ni tagit ut kakorna från ugnen så lägg dom i en djupform.
11. Vänta 1-2 min och häll över den ljumma sockerlagen över kakorna och häll över lite malen pistagnöt över varje kaka.
12. Låt kakorna suga åt sig sockerlagen i ca en halvtimme tills kakan är lagom mjuk.
13. Servera om du vill med glass eller ät som dom är.
14. Förvara kakakorna i rumstemperatur. (Håller i ca 5 dagar i rumstemperatur).
 
 

Lycka Till.
 
Nilgun

Mug Cake Gluten & Sockerfritt

Publicerad 2013-08-11 20:03:38 i Allmänt

 
Mug Cake Gluten & Sockerfritt
 
Mug cake passar till frukost eller till ett mellanmål. Oftast har man ingredienserna hemma till denna mug cake. Körde med hallon i men Ni kan smaksätta med precis vad Ni vill med. Bär eller frukt eller varför inte med kakao. Vill man ha i sig mer proteiner så kan N äta mug caken med kesella eller keso.
 
 Hallon Mug Cake Med Keso.
 
Ingredienser: 1 Port
1 st Ägg
1/2 Banan
2 msk Kesella/kvarg
2 msk Kokosflingor
0,5 dl Fiber Havregryn
2 msk Stevia Strö
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljarom
0,5 Hallon eller andra bär
 
1. Mixa alla ingredienserna med en stavmixer förutom bären.
2. Rör ner hallonen och blanda med en sked mixa inte
3. Olja en mugg eller skål om tål mickrovågs ugn.
4. Hälls meten i formen.
5. Grädda på full effekt i ca 3,5 minuter i mickron.
 
Servera med keso eller kvarg/kesella och lite bär.
 
 Ingredienserna till mug caken.
 
Smeten till mug cake.
Färdig mug cake.
 
Lycka Till.
Nilgun
 
 
 

Ananas Och Kokospaj Light Och Sockerfri

Publicerad 2013-08-08 19:30:44 i Allmänt

Ananas Och Kokospaj Light Och Sockerfri
 
Ananas och kokos kobinationen tycker jag om. Bakade pajen på Sockerfria digistivekex samt med stevia strö. Denna pajen är super fräsch efter man ätit en fin middag. Serveras med grädde eller glass.
 
 
Ingredienser:
20 St Sockerfria Digistivekex
2 dl Flytande Margarin.
 
Fyllning:
3 st Ägg
5 dl Lätt Creme  Fraiche
2 1/2 dl Stevaia Strö
2 små burka Krossad Ananas i egen juice (Innehåller inget socker)
  Lägg i en sil och sila bort all vätska från ananasen.
1 1/2 dl Kokos
2 tsk Vaniljpulver
 
1. Lägg dubbla digestivekex i paj formen.
2. Häll över den flytande margarinet över digistivekexen. Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader.
3. Mosa digistivekexen med en gaffel i formen medan dom e varma.
4. Vispa ägg och stevian poröst. Tillsätt creme fraiche, kokos, vaniljpulver och ananas och rör om till en smet.
5. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 40 min på 175 grader.
 
Serveringsförslag:
Grädde
Glass
 
Följ steg för steg hur Ni lyckas bäst med pajen.
Lägg dubbla digestivekex i paj formen.
 
 
 
Häll över den flytande margarinet över digistivekexen.
Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader.
 
Mosa digistivekexen med en gaffel i formen medan dom e varma.
 
Vispa ägg och stevian poröst. Tillsätt creme fraiche, kokos, vaniljpulver och ananas och rör om till en smet.
 
Häll smeten i pajformen och grädda i ca 40 min på 175 grader.
Servera med grädde eller glass.
 
Lycka Till.
Nilgun
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stevia Strö Sockerfritt

Publicerad 2013-08-07 22:19:03 i Allmänt

Stevia Strö Sockerfritt
 
Idag tänker fler och fler på att man ska undvika socker. Vem säger att allt som inte innehåller vanligt socker inte är gott. Själv så har jag helt uteslutit socker i min kost. Bakar gör jag ändå men använder sockerfria ingredienser. Stevia strö är den bäst uppfinningen för oss som tycker om och baka. ICA har kommit med ett nytt sötningsmedel Stevia strö. Det är en blandning av Stevia och Sukrin. Funderar jätte bra och baka med eller ha i mat.
 
 
 
Lycka Till Med Baket Och Matlagningen.
 
Nilgun

Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi

Publicerad 2013-08-04 23:10:49 i Allmänt

 Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi
 
Fetaost fyllda vårrullar kan man äta som en förrätt eller som ett tillbehör till buffe'/meze bordet. Själv gjorde jag mina med 10% fetaost och med kvarg så de blev ett lättare altenativ. Filodegen hittar ni i utländska butiker. Hittar ni inte filodeg så kan ni även använda smördeg.

 
 
Ingredienser: Ca 20 st
 
400 g Fetaost valfri
3 st Ägg
1 dl Kvarg
1 dl Färsk Persilja.
 
Tillagning:
3 dl Rapsolja
 
1. Börja med att mosa feta osten, använd en gaffel eller matberedare.
2. Rör ner kvargen och äggen i fetaosten.
3. Hacka persiljan fint och rör ner.
 
Kolla steg för steg hur Ni lyckas bäst med vårrullarna/börek.
 
 

Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
 
Fetaost fyllningen.
Börja med att skär degen i trekanter finns även att köpa färdig skurna.
Fyll med ca 1,5 msk fyllning per rulle.
Vik in sidorna.
Rulla till en rulle och ha på lite ljummet vatten i slutet för att försluta vårrullen.
Färdig vårrulle.
Hätta upp oljan i en djupkastrull eller fritös, och fritera vårrullarna så dom bil gyllen bruna. Var försiktiga med den varma oljan så Ni inte bränner Er.
Smaklig Måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studio Savoy Hair & Nails 12 År

Publicerad 2013-08-01 21:34:00 i Allmänt

Studio Savoy Hair & Nails 12 År
 
Idag är det 12 År sen jag och min syster Lena startade Studio Savoy Hair & Nail's på Köpmangatan 5 i Västerås.
 
Jag vill tack Alla våra underbara kunder och vänner som har stått vid våran sida. Utan Er skulle inte vi vara där vi är idag.
 
Vi 5 personer som jobbar på salongen. Jag, Lena, Sandra, Madelene och Melinda. Fortfarande längtar jag till jobbet varje dag. Har en helt underbar arbetsplats med dom Bästa kollegerna man någonsin kan ha. Samt ALLA underbara kunder.
 
"Studio Savoy Hair & Nails står för kreativitet, kvalitet och professionalism”

Vid första besöket hos oss får ni alltid en helhetsupplevelse. Vårt kreativa och professionella team erbjuder er det senaste inom modevärlden med fokus på er personliga stil. Målsättningen är att ni som kund ska lämna salongen med ökad självkänsla och ett inre välbefinnande. Vi strävar alltid efter att arbeta med de senaste teknikerna och produkterna på marknaden. Utbildning och kunskap står alltid i fokus.

Välkommen!

Besök gärna våran hemsida www.studiosavoy.se. Gilla oss på Facebook och Instagram.
 
 
Nilgun
 

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela