nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Morotskaka Gluten Och Sockerfritt

Publicerad 2013-09-05 22:59:26 i Allmänt

Morotskaka Gluten Och Sockerfritt
 
Morotskaka går alltid hem. Passa på och baka nu när de blir mörkare och kallare ute. Mysigt med kvällsfika stunder nu. Allt bakverk måste inte vara onyttigt. De går att baka lite nyttigar.
 
Ingredienser:
 
5 st Ägg
100 g Hackad Mandel
3 dl Stevia Strö/Strösöt
2 tsk Malen Kanel
1 tsk Malen Ingefära
2 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
2 dl Matolja
1 dl Mandelmjöl
1 dl Cocosmjöl
3 st Morötter rivna
1 dl Mjölk
 
Creme Cheesfrostning:
 
200 g Philadelphiaost 12%
2,5 dl Sukrinmelis ( Sockerfritt Florsocker)
2,5 dl Kvarg/Kesella
2 tsk Vaniljarom
1 msk Cironsaft
 
Granering:
Riven Mandelspån
 
1. Vispa ägg och stevia stö poröst med en elvisp.
2 Tillsätt kryddorna och mandeln i äggsmeten.
3. Vispa ner den ljumna mjölken och matoljan i smeten.
4. Rör ner de rivna morötterna.
5. Nu tillsätter Ni mandel och cocosmjölet.
6. Fyll smeten i en smord form med riven kokos, kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda på 175 grader i ca 45 min.
8. Låt kakan svalna.
9. Dela kan i mitten som tårtbotten.
 
Creme Cheesfrostning:
 
1. Vispa philadelphiaosten. kvargen och sukrinmelis med en elvisp.
2. Tillsätt vaniljaromet och citronsaften.
3. Ta hälften av frostningen på kakan.
4. Lägg på locket och lägg på resterande frostningen på kakan.
5. Häll över mandelspånen på morotskakan.
6. Förvara kallt. ( Går bra och frysa ner också)
 
 Morotkakanssmet
 
Fyll smeten i en smord form.
 
 
Grädda på 175 grader i ca 45 min.
 
Dela kan i mitten som tårtbotten.
 
Ta hälften av frostningen på kakan.
 
Lägg på locket och lägg på resterande frostningen på kakan. Häll över mandelspånen på morotskakan.
 
Lycka Till.
Nilgun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela