nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Light Cheescake

Publicerad 2013-03-27 22:42:00 i Allmänt

Min frysta cheescake som jag bakat en light variant på, samt att den är sockerfri. Passar till alla tillfällen. Cheescaken kan ni gör långt i förväg och ha i frysen. När man bakar så är de underbart och kunna förbredda långt innan man ska bjuda på sitt bakverk/glass.

 

 

Cheescake:

Botten:
1 dl margarin
300 g sockerfri digestivekex
2 tsk kanel

Fyllning 1:
3 ägg
200 g philadelphiaost 5%
1 ½ dl stevia strö

Fyllning 2:
2,5 dl milda visp 20%
1 msk vaniljarom

Fyllning 3:
3 äggvitor

Fyllning 4:

1 tsk gelatinpulver

1/2 dl kallt vatten. Låt gelatinet sväla i en kopp med 1/2 dl vatten. Värm sedan ca 30 sek i micron. Låt den svalna.
 
  Gör så här:

1.Ställ ugnen på 200 grader.

2. Smält margarinet.

3. Smula sönder kexen, blanda med kanel.

4. Blanda sedan margarinet med kexblandningen.

5. Tryck sedan kexblandningen i en form som är avlösbar en stor form. Tyck även upp på sidorna.

6. Grädda pajskalet ca 12 -15 minuter.

7. Vispa ihop ägg och stevia strö.

8. Blanda sedan ner philadelphiaost och vispa, i ägg och sockerblandningen.

9. Vispa ner den kalla gelatinet i ostblandningen.

10. Vispa grädden med vaniljaromet.

11. Vispa äggvitorna till hårt skum. Se till att du har riktig torr bunke och visp!

12. Blanda nu ner vispgrädden i ost blandningen.

13. Vänd sedan försiktigt ner i äggvitorna i ost och gräddblandningen. Blanda vispa inte hårt.

14. Häll ner smeten i den kalla kexbottnen.

15. Ställ in i frysen ett dygn!

16. Ta ut den 20 min innan servering. Servera med frysta bär.

 

Lycka Till.

Nilgun

 

Studio Savoy Hair & Nails

Publicerad 2013-03-27 14:16:00 i Allmänt

Nu är det verkligen helt underbart när solen skinner. Har de roligaste jobbet man kan ha. Underbara kunder och stämning på salongen är helt underbar med glada kunder och medarbetare. Allt på salongen gör vi med kärlek. Snart närma sig påsken och vi jobrar förfullt med att göra kunderna Snyggare både på naglarna och håret. Välkomna till Studio Savoy Hair & Nails på Köpmangatan 5. Ring för tidsbokning 021-18 66 00. Besök oss gärna på våran hemsida www.studiosavoy.se
 
 
Ha en underbar dag.
Nilgun

Gellack

Publicerad 2013-03-25 21:38:20 i Allmänt

Hur många irriterar sig när man lackar naglarna att dom inte torkar eller att lacket inte sitter mer en dag. Gellack behandlingen är ett lack som sitter mellan 2-3 veckor. Lacket sitter riktigt bra och är helt torrt när kunden lämnar salongen. Många tror att man måste ha långa naglar när dom besöker mig. Jag säger korta välvårdade naglar är snyggare än långa naglar som har ett avskavt nagellack. Gellack är super bra för Er som inte vill ha en nagelförlängning utan vill ha fina naglar. Ni är välkomna och besöka mig på salongen. www.studiosavoy.se eller ring 021-18 66 00.

Nilgun

Syrianska Kakor/Cörek

Publicerad 2013-03-24 21:38:00 i Allmänt

Syrianska kakor med massor av olika sorters kryddor. Smaken påminner lite som pepparkakor, och blir torra kakor. Dessa kakor är jätte goda att äta som dom är eller med en bit fetaost, här får Ni sött och salt som blir en väldigt god kobination på. Recetet blir det ganska många kakor av, man kan baka halva recepet om man vill. Kakorna baks utan jäst. Kakorna bakar jag med stevia strö men vill man så kan man baka dom med vanligt socker också. Går väldigt bra och frysa ner.
 
Degen:
 
250 gram Margarin
4 dl Stevia Strö
2,5 dl Mjölk
2,5 dl Raps olja
1 msk Bakpulver
1 msk Kanel
3 msk Brödkrydda
3 msk Black kummin ( Finns i utlänska butiker)
ca 1,5 kg Valfri sort vetemjöl
 
Pensling:
Ägg
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda rumsvarma margarinet med sockret så att sockret löser upp sig.
3. Rör ner mjölken och oljan.
4. Blanda ner brödkryddan, kanel och black kumminet.
5. Rör i bakpulvret.
6. Rör ner vetemjölet lite i taget. Degen ska bli fast men inte hård.
7. Klä en plåt med bakplåtspapper.
8. Rulla ut degen ca 1cm tjocklek, gör runda kakor och tryck ihop.
9. Grädda i ca 12-15 min så att kakorna får en gyllen brun färg.
10. Låt kakorna kallna dom bilir hårda när dom e helt kalla.
11. Kan förvaras i frysen.
 
Lycka till.
Nilgun
 
 

Rocky Roadkladdkaka XL

Publicerad 2013-03-22 23:10:45 i Allmänt

Rocky Roadkladdkaka XL kakan som smakar salt och söt. Äslakr man choklad så finns de någ ingen kaka som smakar så underbart gott som denna. Inte direkt den nyttigaste kakan jag har bakat men helt värt alla kalorier man får i sig.

Ingredienser:

300 g smält smör
2 dl strösocker
4 dl florsocker
1 1/d dl kakao
2 msk vaniljsocker
4 ägg
4 dl vetemjöl

Rocky Road fyllningen:
2 dl salta jordnötter
2 dl mini marshmallow
2 dl kolor, Dumle dela i 3

Gör så här:

1. Smöra och bröad en rejäl form.

2. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.

3. Blanda sockret i smöret och rör om.

4. Blanda ner florsocker, vanilsocker och florsocker och rör om så att allt löser upp sig.

5. Blanda ner ett ägg i staget ocu rör om.

6. Tillsätt nu vetemjölet och rör om till en smet.

7. Dela dumlen i 3 delar.

8. Blanda dumlen, jordötterna och mini marshmallowen bunke.

9. Rör ner de mesta av fyllningen i smeten. Spara lite till toppningen av kakan.

10. Häll smeten i den smorda formen.

11. Häll över blandningen av dumlen, jordnötterna och marshmallow på kakan.

12. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

13. Låt kakan svalna.

12. Ät kakan kall eller lite halv ljumen.

Servera Rocky Roadkladdkakan med lättvispad grädde.

Lycka Till

Nilgun

Nudlar Med Kyckling

Publicerad 2013-03-19 20:06:15 i Allmänt

Nudlar Med Kyckling

 
 

Nudlar med kyckling och kokosmjölk. Mättande och här kan Ni låta fantasin flöda med grönsaker. Ta grönsaker Ni tycker om. Krydda maten med kärlek då får Ni bästa smaken.

 

Grytan:

1 kg kyckling strimlor

1 lök

1 röd paprika

1 påse wok grönsaker

1 broccoli

1 kelda thai paneng sås

1 påse pangeng redcurry spice mix (Santa Maria)

1 burk cocos mjölk, valfri sort.

3 msk jordnötssmör

salt

citronpeppar

3 ägg

1 packet drum vete & äggnudlar

 

Granering:

Hackade salta jordnötter

 

1. Strimla kycklingen och krydda med citronpepar och låt den stå och dra åt sig kryddan i ca 20 min.

2. Hacka löken i långa strimlor.

3. Skär paprikan i långa strimlor inte så långa.

4. Dela broccolin så du får små buketter.

5. Stek kycklingen i lite smör och olja.

6. Tillsätt löken och paprikan och stek.

7. Ha i wok grönsakerna och stek en stund till.

8. Tillsätt broccolin och rör om ordentilgt.

9. Krydda med salt och paneng kryddan och rör om ordentilgt. ( Vill ni inte ha den så stark ta bara halva påsen då.)

10. Klicka i jordnötsmöret och rör om.

11. Tillsätt kelda thia paneng såsen och cocomjölken och rör om.

12. Stäng av plattan så den får efterkoka på plattan.

13. Koka nudlarna engligt anvisningen på förpackningen.

14. Vispa äggen med lite vatten och gör en omelett.

15. Skär omeletten i små bitar.

16. Blanda ner nudlarna i grytan och rör försiktigt.

17. Ha i äggen och rör om i grytan.

18. Servera med jordnötterna som toppas på maten varför sig på tallriken.

 

Smaklig måltid.

Nilgun

Äppel Munkar

Publicerad 2013-03-17 20:35:57 i Allmänt

 
Äppel munkar som är väldigt mättande som till frukost eller till ett mellanmål.
 
Äppel Munkar
 
3 Ägg
3 msk Rapsolja
1,25 dl Cocosmjölk
2 msk Fiberhusk
1 msk Mandelmjöl
1 msk Cocosmjöl
3 msk Cocos
2 tsk Kanel 
2 msk Stevia strö
3 mellan Stora äpplen
 
1. Vispa ägg och stevia strö.
2. Blanda ner cocos och kanelen i äggsmeten.
3. Bladna ner cocosmjölken.
4. Blanda ner cocosmjöl, mandelmjöl och fiberhusken i äggblandningen.
5. Låt smeten svälla i ca 10 min.
6. Skala och skiva äpplena i ca 1 cm skivor.
7. Värm en teflonpana med lite olja att steka äppel munkarna i.
8. Doppa äppelskiviorna i smeten och stek i teflonpannan.
 
Lycka till.
Nilgun
 

Underbar Dag I Västerås.

Publicerad 2013-03-16 16:00:22 i Allmänt

Nu går vi mot ljusare tider så de känns helt underbart. Men Allt skulle bli bättre om vi fick lite värme också. Jag tror att många håller med mig " Att nu får de vara bra me kyla och vinter". Dagarna har blivit länge och ljusare. Imorse var de inte skönt och gå ut i minus 15 grader, men under dagen fick vi plus 2 grader och strålande sol. Solen är alltid välkommen till vår fina land.

Ha en underbar helg.
Nilgun

Biscotti Med Mandel

Publicerad 2013-03-14 21:28:57 i Allmänt

Biscotti Med Mandel

Detta recept är gjord sockefritt och utan mjöl. Fika kan även vi som inte äter vanligt socker och vetemjöl. Du kan smaksätta med precis vilka kryddor du vill eller byt ut mandeln till andra nötter.

 

Biscotti

Biscotti

6 ägg

2 dl stevia strö

3 msk fiberhusk

1 1/2 dl smält margarin/smör

3 tsk kardemumma malen

3 tsk bakpulver

2 dl cocosmjöl

6 dl mandelmjöl

200 g grov hackad mandel

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält margarintet/smöret låt svalna

3. Vispa ägg och stevia strö poröst.

4. Tillsätt margarinet/smöret.

5. Blanda ner kardemumman, bakpulver och fiberhusken.

6. Rör ner den hackade mandel.

7. Blanda ner mandelmjölet och cocosmjölet och knåda till en deg.

8. Klä en plåt med bakplåtspapper.

9. Dela degen i fyra lika stora dela.

10. Rulla degen så du får 4 st längder.

11. Grädda i ca 20 minuter.

12. Ta ur plåten och vänta 5 min innan du skär biscottin.

13. Sänk ugnsvärmen till 100 grader.

14. Skär biscottin snet då får du större bitar.

15. Placera biscottin med snitt ytan ner på bakplåtspapret på plåten.

16. Nu ska biscottin torkas de kan ta ungefär en till två timmar beroende på ugn, känn efter dom ska vara hårda biscottin.

17. Förvara dom torrt i rumstemperatur.

Lycka Till

Nilgun

 

Titta På Era Naglar Andra Gör De!

Publicerad 2013-03-14 13:32:00 i Allmänt

Titta på Era naglar andra gör de. Många tror att man måste ha långa naglar när man kommet till mig, men så är det inte. Välvårdade korta naglar och också snyggt. Hos mig kan Ni gör manikyr på naturliga naglar eller nagelförlängning. De senaste är gellack. Gellack är ett permanent lack som sitter mellan 3-4 veckor. Fördelen är efter behandlingen är Ni helt torra och kan lämna salongen utan att Ni ska behöver vara oroliga att förstöra lacket. Gellack kan Ni även få på nagelförlängningen. Vill Ni boka är Ni Välkomna och ringa  Studio Savoy Hair & Nails på tel 021-18 66 00. Eller beök våran hem sida www.studiosavoy.se.

Ha en bra dag.

Nilgun

Choklad Pudding

Publicerad 2013-03-12 19:30:37 i Allmänt

 
Chokladpudding ala Nilgun. Denna efterätt kan man variera med olika frukter eller bär att äta med, eller varför inte ha cocos eller nötter på. Efterrätt går också under under kategorin sockerfritt. Använder lite kvarg så lite protiner får ni på köpet.
 
Choklad Pudding 6 port
 
5 dl mellan mjölk
1 1/2 dl kvarg
1 dl stevia strö
4 msk cacao
1 dl kallt vatten
1 msk gelatinpulver
 
1. Börja med att lösa upp gelatinet i det kalla vattnet och låt sväla ca 5 min.
2. Blanda mjölk och kvarg och vispa så att kvargen löser upp sig i mjölken i en kastrull.
3. Blanda ner sockret och vispa.
4. Blanda ner cacaon och vispa så att cacaon löser upp sig.
5. Koka på svag värme i ca 10 min vispa under tiden så du får puddingen fluffig.
6. Rör ner gelatinet i mjölkblandningen och koka i ca 2 minuter.
7. Häll upp i desser glas eller små skålar.
8. Ställ puddingen i kylskåpet och låt den stelna ca 2 timmar.
9. Servera med bär/frukt eller cocos/nötter.
 
Lycka till.
 
Nilgun
 
 

Godiskaka Med Jordnötssmör

Publicerad 2013-03-11 21:50:55 i Allmänt

Godiskakan är helt underbar i smak. Den bakas sockerfritt. Jordnötssmöret gör hela kakan helt underbar i smaken. En smak man har svårt och glömma. Har man tagit en bit vill man ha mer.

 

Godiskaka Med Jordnötssmör

Botten:

100 g margarin/smör

4 1/2 dl fiber havregryn

1 dl stevia strö

2 tsk vaniljarom

1 1/2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

4 msk argavesirap

Garnering:

3 dl sockerfri jordnötssmör

200 g valfri sockerfri choklad

 

1. Sätt ugenen på 200 grader.

2. Smält smöret. Låt svalan.

3. Blanda fiber havregrynen, stevian, vaniljaromet, bakpulver och fiberhusken i en bunke.

4. Tillsät de smälta smöret och argave sirapen rör om.

5. Platta ut smeten i en ungsäker form 20 x 30 cm.

6. Grädda i nedre delan av ugen i 200 grader i ca 10 min till kakakn får en gyllene färg.

7. Låt kakan svalna.

8. Lägg jordnötsmöret i en kastrull och värm på svag värme så att den smälter.

9. Ha i chokladen i jordnötssmöret och rör om tille n jämn massa.

10. Bred chokladblandningen på kakan och låt sval.

11. Skär kakan när den har svalnat i bitar.mäktig så skär inte stora bitar. Ät helldre  Kakan är ganska två bitar.

 

Lycka till.

Nilgun

 

Keso Med Ananas

Publicerad 2013-03-10 20:42:05 i Allmänt

Vid kvällskvisten så blir man små hungrig/sugen. Keso med ananas och så blandar man i pasterami eller skinka/kalkon. Väldigt mättande och proteinrik.

2 dl Keso
Färsk Ananas
4 skivor pasterami el skinka/kalkon

1. Skär pasteramin/skinkan i strimlor.
2. Lägg på keson.
3. Tärna ananasen och ha på keson.

Smaklig måltid.
Nilgun

Bakdag

Publicerad 2013-03-10 12:45:51 i Allmänt

 
Helt undebart väder idag. Kände verkligen för att baka massor idag. Alla bakverk går under samma tema "Sockerfritt".
De blev en sockerfri fryst Cheescake som dessutom är en light variant på den vanliga. Det bakades även en Godiskaka med jordnötsglasyr även denna sockerfri. Samt en Biscotti med mandel och kardemumma, Biscottin är socker fri och bakad utan mjöl.
 
Recepten kommer jag lägga ut snart.
 
Ha en underbar söndag i solskenet.
Nilgun

Bling Bling

Publicerad 2013-03-08 23:26:36 i Allmänt

Jag har inga gränser när jag vill skapa mina grejer jag vill ha. Allt går inte och köpa med pengar. Därför är det så roligt och tillverka sina egna grejer. För mig är pyssel an avkolppling när jag har haft en stressig dag. När jag sätter mig och tillverkar mina grejer glömmer jag bort allt som heter trött och stress.
 
 
Jag ville verkligen ha bling bling hörlurar och fixa iordning dom här. Om Ni vill ha såna hörlurar så kan ni höra av Er så kan ni få köpa dom för 350 kr.
 
Ha en trevlig helg.
Nilgun

Nilgun's Frysta Cheescake

Publicerad 2013-03-07 20:58:11 i Allmänt

Fryst cheescake med smak av kanel. En väldigt uppskatad efterrätt. Efter man har ätit en god middag känner man att blodsockret går ner och denna goda cheescake får upp Er blodsocker och aha upplevelse i smak.
Receptet blir det en stor cheescake men vill ni göra en lite mindre går de att halvera receptet eller gör i två små formar.
 
 
 
 
Cheescake:
 
Botten:
150 g margarin
400 g digestivekex
2 tsk  kanel

Fyllning 1:
3 ägg
300 g philadelphiaost
1 ½ dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Fyllning 3:
3 äggvitor
 

Gör så här:

1. Smält margarinet.
2. Smula sönder kexen, blanda med kanel.
3. Blanda sedan margarinet med kexblandningen.
4. Tryck sedan kexblandningen i en form som är avlösbar en stor form. Tyck även upp på sidorna.
5. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
6. Vispa fyllning 1. Vispa ihop ägg och strösocker.
7.  Blanda sedan ner osten och vispa, i ägg och sockerblandningen.
8. Vispa fyllning 2. Vispa grädden med vaniljsockret.
9. Vispa fyllning 3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Se till att du har riktig torr bunke och visp!
10. Blanda nu ner vispgrädden i ost blandningen.
11. Vänd sedan försiktigt ner i äggvitorna i ost och gräddblandningen.
12. Häll ner smeten i den kalla kexbottnen.
13.Ställ in i frysen ett dygn!
 
Ta ut den 20 min innan servering. Servera med frysta bär.
 
Lycka Till
Nilgun
 
 

PartyLite

Publicerad 2013-03-06 22:36:00 i Allmänt

 

Nu kan du köpa PartyLite hos mig utan att du behöver på någon hemparty.

Det
är doftljus som finns i mängder av olika dofter. Dofter som passar alla, samt doft fira ljus. Ljusen har väldigt lång brinntid jämfört med andra ljus.

 

 

I katalogen hittar du även massor med andra fina heminredningar som förgyller vardagen.


Doftprover finns på Studio Savoy så ni är välkomna och komma in och dofta och titta i katalogen. Eller gå in på

http://www.partylite.se/ och se katalogen.

Sprid gärna denna information till Era vänner.

Tar best
ällningar på mail nilguncoskun@hotmail.com. Hör gärna av Er om Ni är intresserade.

Mvh
Nilgun

 

Inga gränser.

Publicerad 2013-03-05 14:47:00 i Allmänt

När man bygger naglar och dekorerar naglarna finns det inga hinder. Låter verkligen fantasin hjälpa till när jag bygger naglar och dekorerar.
Hos mig på salongen Studio Savoy på Köpmangatan 5 Västerås, så är kunderna i fokus hela tiden jag gör allt för att  mina kunder går nöjda från salongen. Jag har världens bästa jobb där jag får skap och ta fram min pysslinga sida.
Ni är välkomna och besöka salongen vi har Frisörer och Nagelteknolog som jobbar med Hår & Naglar. Besök oss gärna på våran hemsidan www.studiosavoy.se eller ring oss om Ni undrar någonting på tel 021-18 66 00.
 
 
Välkomna till Studio Savoy Hair & Nails 021-18 66 00
 
Nilgun

Bananglass ala Nilgun

Publicerad 2013-03-03 19:54:36 i Allmänt

En smalare variant på en glass. Glassen är supergod men måste planeras någon dag innan man ska äta den.
 

Ingredienser:

4 bananer (frysta)
3 msk kakaopulver
4 msk sötningsmedel/ stevia strö 
2 dl lättyoghurt
Grovhackade nötter/ grovhackad sockerfri choklad
 
1.Skala bananerna i skär i större bitar och frys ner i påse i några timmar.
2.Ta ut bananerna ur frysen och låt dom halvfina.
3. Kör sedan ner bananerna i en matberedare med kakaopulvret och sötningsmedlet och blanda.
4. Häll i yoghurten och blanda ytterligare en stund till, till en slät kräm.
5. Vill man kan man tillsätta antingen nötter eller choklad och blanda med en sked.
6. Häll nu i glassen i en burk.
7. Ställ in glassen nu i frysen någon timme.

Ät och njut av den smala glassen!
Nilgun
 

Lampfot med bling- bling

Publicerad 2013-03-01 21:49:11 i Allmänt

 
Ofta när man vill ha en lampfot så hittar man inte färgen eller formen.  Det är inte så svårt och göra om man har tålamod och leta efter den rätta formen på lampfoten.
Börja med att köpa färg på sprayflaska. Jag valde och spraya den i silvermetalic för att jag skulle klä den med strass på band.
 
 
Lampfoten var röd från början, de var inte den röda färgen jag fasna för utan för formen.
 
 
Jag spraya den i silvermetalic och lät den torka ett dygn.
 
 
Efter lampfoten har torkat så limma jag strassen på lampfoten. Ha tålamod när ni limmar på strassen som är på band. Men vill ni så kan ni klista på vad ni vil tex snäckor och stenar. Låt fantasin komma in här gör er egen desigen på lampfoten.
 
Lycka till.
 
Nilgun
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela