nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Sockerfria Kokosbollar

Publicerad 2013-07-30 22:51:59 i Allmänt

Sockerfria Kokosbollar
 
Kokosbollar går hem i alla lägen. Med fina brödformar kan man lyxa till kokosbollarna . Själv valde jag silver färgade formar. Använde stevia strö som sötningsmedel. Så lite nyttigare blev dom.
 

Ingredienser:
200 g Margarin
6 dl Fiber havregryn
4 dl Stevia Strö
7 msk Kakao
1 msk Vaniljarom
1 dl Kaffe (ska vara kallt)
2 dl Kokos
 
Granering:
Kokos
 
1. Låt smöret stå framme i rumstemperatur så att det blir mjukt.
2. Blanda margarin och stevia strö poröst. Själv gjorde jag den i en hushålls assistent.
3. Blanda ner resten av alla ingredienser till en smet.
4. Forma till bollar i önskad storlek och rulla i kokosflingor.
 
Lycka Till.
Nilgun

Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun

Publicerad 2013-07-28 21:27:41 i Allmänt

Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun
 
Den här turkiska pizzan kallas Lahmacun. Man bakar ut degen väldigt tunt och toppad med köttfärsfyllning. Lahmacun finns i lite olika variationer i olika delar av Mellanöstern. Kan serveras som en smårätt (meze) eller som en full maträtt. Serveras med sallad och bladpersilja.  Rätten är perfekt att göra dubbla satser av eftersom de går utmärkt att frysa in. Åker ni till Turkiet så tycker jag att Ni ska prova Lahmacun i där. I Turkiet baks den i stenugn.
 
 
Ingrdienser:
 
Deg:
1/2 pkt Jäst
4 dl Ljummen Vatten
1/2 dl Olivolja
1/2 tsk Salt
4 dl Fullkornsvetemjöl
4-5 dl Vetemjöl
 
Fyllning:
500 g Köttfärs nöt
1 dl Persilja
3 st Gullök
4 st Tomater
1 st Paprika Valfri
1 dl Paprikapure
2 dl Tomatpuré
salt, svartpeppar, rödpeppar
 
Deg:
1. Smula ner jästen i bunken.
2. Tillsätt vatten, olivolja, salt och lös upp jästen.
3. Tillsätt mjölet och bearbeta till deg.
4. Låt jäsa i ca 30 min.
 
Fyllning:
1. Hacka löken mycket fint.
2. Tärna paprika i små bitar
3. Hacka tomaterna i små bitar.
4. Hacka persiljan.
5. Börja med att stek löken i en stor kastrull. Löken ska inte få någon färg utan bara bli mjuk.
6. Tillsätt paprikan och stek med löken.
7. Stek köttfärsen i lökblandningen.
8. Tillsätt nu tomaterna och rör om. Köttfärsblandningen ska bara små puttra.
9. Tillsätt tomat och paprikapuren och rör om så puren löser upp sig.
10. Blanda ner persiljan, salt, svartpeppar och rödpeppar.
11. Låt fyllningen svalna.
 
 
Lahmachun:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela upp degen i runda bollar.
3. Kavla ut dem till runda tunna pizzor.
4. Fyll med fyllningen. Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns i ugnen sedan.
5. Grädda i ugnen på 275 grader i ca 5-6 min.
6. Ta ut dem så fort de fått lite färg.
 

Köttfärsfyllning till Lahmacunen. 
 
 
Kavla ut dem till runda tunna pizzor.
 
 
 Fyll med fyllningen.
 
 
 Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns.
 
Smaklig Måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 
 

 

 

Zucchinibiffar

Publicerad 2013-07-24 23:29:00 i Allmänt

Zucchinibiffar
 
Zucchini påminner om gurka, men har en fastare konsistens och passar därför bättre i matlagning. Den är god att till exempel grilla, smörfräsa eller gratinera. Zucchinin är rik på kalium och karoten, har lågt energivärde och är riktig smalmat. Här hittar du ljuvliga zucchinirecept på biffar. Äts som dom är eller som tillbehör till kyckling eller kött. Blanda kvarg med lite pressad vitlök och salt och ha till om man enbart vill äta biffarna som dom är.
 
 
Ingredienser.
 
2 st Zucchini
3 st Ägg
1 st Gullök
3 msk Fiberhusk
Salt
Svartpeppar
 
1. Börja med att riva zucchini grovt på ett rivjärn.
2. Salt den rivna zucchinin. Låt såt i ca 5 min.
3. Riv löken på rivjärnet.
4. Pressa ut all vätska från zucchini.
5. Blanda löken och zucchinin.
6. Tillsätt äggen och blanda.
7. Blanda ner fiberhusken och peppar och blanda ordentligt.
8. Låt smeten stå sväll i ca 10 min.
9. Smaka lite på smeten om de behövs tillsätter Ni mera salt.
10. Värm olja i en stekpanna och klicka i önskad storlek på biffarna och stek på svag värme tills biffarna får färg. ( Se nedan bilder).
 
Smeten till Zucchinibiffar
Stek i olja.
Zucchinibiffar
 
 
Smaklig Måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lax Med Fetaostpesto

Publicerad 2013-07-23 19:51:59 i Allmänt

Lax  Med Fetaostpesto
 
Lax när både nyttigt och gott. Ett tips här är att köpa en färdig fetaostpesto mix från Abba. Tina laxen och bred över pestotäcket. Själv hade jag färska champinjoner under laxen, super gott blev dom. Till laxen servera jag en grönsallad och pressad potatis.
 
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun
 

Glutenfri Rabarberpaj

Publicerad 2013-07-21 20:18:45 i Allmänt

Rabarberpaj.
 
Väldigt god rabarberpaj. Bakas utan mjöl och socker. Passa på nu när man får tag på färska rabarber. Till pajen hade jag marsansås som kokas, innehåller inga tillsatser av socker. Använde stevia för att få den söt.
 
 
 
Ingredienser:
200g Rabarber
1 msk Stevia strö
Kanel
 
Smuldeg:
1 dl Fiberhavregryn
1 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosflingor
2- 3 msk Stevia strö
0,5 tsk Vaniljpulver
50 g Smör
 
Gör Så Här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.  
3. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form.  
4. Strö över stevia strö och  kanel.
 
Smuldeg:
5. Blanda havregryn, mandelmjöl, kokos, vaniljpulver och stevia strö i en bunke. Tillsätt smöret skuret  i mindre    bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa  eller använd elvisp.
6.  Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
 
Servera med sockerfri marsan sås eller glass.
 
Lycka Till:
Nilgun

Ungsbakad Knaprig Musli.

Publicerad 2013-07-18 19:59:00 i Allmänt

Ungsbakad Knaprig Musli.
 
Ett väldigt mättade musli är Pauluns Ungsbakade Knaprig Musli. De finns flera sorter av muslin men jag fördrar kakao och hallon muslin. Muslin har inga tillsatter av socker. Innehåller 53% Fullkorn och 19% Fibrer. Smakar som start, farligt gott.
Jag burkar äta de som ett kvällsmål med kvarg. Självklart kan man äta den med yoghurt eller filmjölk. Men med kvarg så får Ni ett nyttigare altenativ.
 
 
Smaklig Måltid.
Nilgun
  

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela