nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Beauty By Nilgun I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Godiskaka Med Jordnötssmör

Publicerad 2013-03-11 21:50:55 i Bak

Godiskakan är helt underbar i smak. Den bakas sockerfritt. Jordnötssmöret gör hela kakan helt underbar i smaken. En smak man har svårt och glömma. Har man tagit en bit vill man ha mer.

 

Godiskaka Med Jordnötssmör

Botten:

100 g margarin/smör

4 1/2 dl fiber havregryn

1 dl stevia strö

2 tsk vaniljarom

1 1/2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

4 msk argavesirap

Garnering:

3 dl sockerfri jordnötssmör

200 g valfri sockerfri choklad

 

1. Sätt ugenen på 200 grader.

2. Smält smöret. Låt svalan.

3. Blanda fiber havregrynen, stevian, vaniljaromet, bakpulver och fiberhusken i en bunke.

4. Tillsät de smälta smöret och argave sirapen rör om.

5. Platta ut smeten i en ungsäker form 20 x 30 cm.

6. Grädda i nedre delan av ugen i 200 grader i ca 10 min till kakakn får en gyllene färg.

7. Låt kakan svalna.

8. Lägg jordnötsmöret i en kastrull och värm på svag värme så att den smälter.

9. Ha i chokladen i jordnötssmöret och rör om tille n jämn massa.

10. Bred chokladblandningen på kakan och låt sval.

11. Skär kakan när den har svalnat i bitar.mäktig så skär inte stora bitar. Ät helldre  Kakan är ganska två bitar.

 

Lycka till.

Nilgun

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela