nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Beauty By Nilgun I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun

Publicerad 2013-07-28 21:27:41 i Mat

Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun
 
Den här turkiska pizzan kallas Lahmacun. Man bakar ut degen väldigt tunt och toppad med köttfärsfyllning. Lahmacun finns i lite olika variationer i olika delar av Mellanöstern. Kan serveras som en smårätt (meze) eller som en full maträtt. Serveras med sallad och bladpersilja.  Rätten är perfekt att göra dubbla satser av eftersom de går utmärkt att frysa in. Åker ni till Turkiet så tycker jag att Ni ska prova Lahmacun i där. I Turkiet baks den i stenugn.
 
 
Ingrdienser:
 
Deg:
1/2 pkt Jäst
4 dl Ljummen Vatten
1/2 dl Olivolja
1/2 tsk Salt
4 dl Fullkornsvetemjöl
4-5 dl Vetemjöl
 
Fyllning:
500 g Köttfärs nöt
1 dl Persilja
3 st Gullök
4 st Tomater
1 st Paprika Valfri
1 dl Paprikapure
2 dl Tomatpuré
salt, svartpeppar, rödpeppar
 
Deg:
1. Smula ner jästen i bunken.
2. Tillsätt vatten, olivolja, salt och lös upp jästen.
3. Tillsätt mjölet och bearbeta till deg.
4. Låt jäsa i ca 30 min.
 
Fyllning:
1. Hacka löken mycket fint.
2. Tärna paprika i små bitar
3. Hacka tomaterna i små bitar.
4. Hacka persiljan.
5. Börja med att stek löken i en stor kastrull. Löken ska inte få någon färg utan bara bli mjuk.
6. Tillsätt paprikan och stek med löken.
7. Stek köttfärsen i lökblandningen.
8. Tillsätt nu tomaterna och rör om. Köttfärsblandningen ska bara små puttra.
9. Tillsätt tomat och paprikapuren och rör om så puren löser upp sig.
10. Blanda ner persiljan, salt, svartpeppar och rödpeppar.
11. Låt fyllningen svalna.
 
 
Lahmachun:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela upp degen i runda bollar.
3. Kavla ut dem till runda tunna pizzor.
4. Fyll med fyllningen. Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns i ugnen sedan.
5. Grädda i ugnen på 275 grader i ca 5-6 min.
6. Ta ut dem så fort de fått lite färg.
 

Köttfärsfyllning till Lahmacunen. 
 
 
Kavla ut dem till runda tunna pizzor.
 
 
 Fyll med fyllningen.
 
 
 Var noga att stryka med tomatsåsen på kanterna så att de inte bränns.
 
Smaklig Måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 
 

 

 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-01-31 15:18:43


Hej.Jag har fått lära mig att man skall göra färsröran rå, inte steka den före. Testa, jag tror du får en helt annan smak!Sen får den mycket mer smak om man använder lammfärs ist för nöt.

MVH
Karin

Svar: Hej. Kul att du hitta till min blogg.De finns mängder med olika recept. Själv så föredrar jag och steka min fyllning. Tycker inte om lammfärs så gjorde dom de nötfärs. Nötfärsen är magrare än lammfärs.
Med vänlig hälsning
Nilgun
Nilgun Coskun

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela