nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Kycklinggryta med gorgonzola

Publicerad 2013-02-23 19:04:00 i Allmänt

 
Kycklinggrytan som passar vardag som till fest. En gryta som går och förbreda långt innan man ska äter den.
 
Kycklinggryta:
 
1 kg kycklingfile
1 st röd paprika
1 gullök
300 g färska små champinjoner
1 burk (250g) creme fraiche paprika chilli
1 burk stor (500g)creme fraiche
300 g gorgonzola
Salt efter smak
 
Toppning:
Valnötter eller solroskärnor
 
Servering förslag:
Färsk pasta
Ris
 
1. Strimla kycklingen.
2. Hacka gullöken.
3. Skär paprikan i strimrol.
4. Stek kycklingen och tillsätt löken och stek.
5. Ha i paprikan och stek. ( Fram till detta momenten kan ni förbreda om ni ska tilllaga grytan senare)
7. Ha i dom små hela champinjonerna.
8. Häll i crem fraichen och värm, inte så att de kokar.
9. Smula ner gorgonzolan och rör om så att den smälter.
10. Salta efter smak
11. Torr rosta valnötterna/solroskärnorna i en stekpanna.
 
Servera grytan med pastan eller riset. Valnötterna/solrosfröna strös på ovanför varje portion.
 
Smaklig måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela