nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Beauty By Nilgun I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi

Publicerad 2013-08-04 23:10:49 i Bak

 Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi
 
Fetaost fyllda vårrullar kan man äta som en förrätt eller som ett tillbehör till buffe'/meze bordet. Själv gjorde jag mina med 10% fetaost och med kvarg så de blev ett lättare altenativ. Filodegen hittar ni i utländska butiker. Hittar ni inte filodeg så kan ni även använda smördeg.

 
 
Ingredienser: Ca 20 st
 
400 g Fetaost valfri
3 st Ägg
1 dl Kvarg
1 dl Färsk Persilja.
 
Tillagning:
3 dl Rapsolja
 
1. Börja med att mosa feta osten, använd en gaffel eller matberedare.
2. Rör ner kvargen och äggen i fetaosten.
3. Hacka persiljan fint och rör ner.
 
Kolla steg för steg hur Ni lyckas bäst med vårrullarna/börek.
 
 

Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
 
Fetaost fyllningen.
Börja med att skär degen i trekanter finns även att köpa färdig skurna.
Fyll med ca 1,5 msk fyllning per rulle.
Vik in sidorna.
Rulla till en rulle och ha på lite ljummet vatten i slutet för att försluta vårrullen.
Färdig vårrulle.
Hätta upp oljan i en djupkastrull eller fritös, och fritera vårrullarna så dom bil gyllen bruna. Var försiktiga med den varma oljan så Ni inte bränner Er.
Smaklig Måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela