nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Köttfärslimpa Ala Nilgun

Publicerad 2013-04-16 23:42:28 i Allmänt

Köttfärslimpa med potatis och brunsås med lingon sylt. En klassiker som både göra oftare men tiden räcker inte till alla gånger. Man i princip ha vilka fyllningar man vill. Idag gjorde jag köttfärslimpan med mozzarella och champinjoner.
 
Köttfärslimpa Ala Nilgun
 
1 kg Nötfärs
2 Ägg
1 dl Mjölk Valfri
1 dl Pofiber
2 msk Ströbröd
1 stor Gul lök
4 klyftor Vitlök
2 msk Kalvfond
Salt
Pepparmix
1 packet Mozzarella
Champinjoner
 
1. Blanda ägg, mjölk, pofiber, kalvfond och ströbröd. Låt den svälla i några minuter.
2. Riv löken på ett rivjärn. och rör ner i äggblandningen.
3. Pressa in vitlöken.
4. Blanda ner salt och pepparmixen.
5. Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt.
6. Skiva mozzarellan i stavar.
7. Skiva champinjonerna inte för tunt.
8. Smörj en brödform med margarin.
9. Ha i hälften av köttfärs blandningen i formen och pressa.
10. Lägg mozzarellan och champinjonerna på köttfärsen. Koncentera att ha den i mitten av köttfärslimpan.
11. Lägg på resten av köttfärsen och pressa.
12. Stryk lite kalvfond på köttfärslimpan.
13. Tillaga på 200 grader i ca 45 min.
 
Servera med kokt potatis och brunsås.
 
Smaklig Måltid.
 
Nilgun
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nilgun Coskun

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Studio Savoy Hair & Nails I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela