Syrianska Kakor/Cörek
Syrianska kakor med massor av olika sorters kryddor. Smaken påminner lite som pepparkakor, och blir torra kakor. Dessa kakor är jätte goda att äta som dom är eller med en bit fetaost, här får Ni sött och salt som blir en väldigt god kobination på. Recetet blir det ganska många kakor av, man kan baka halva recepet om man vill. Kakorna baks utan jäst. Kakorna bakar jag med stevia strö men vill man så kan man baka dom med vanligt socker också. Går väldigt bra och frysa ner.
![](https://cdn1.cdnme.se/4086439/7-3/img_1490_514f603f9606ee7bbdd8c51b.jpg)
Degen:
250 gram Margarin
4 dl Stevia Strö
2,5 dl Mjölk
2,5 dl Raps olja
1 msk Bakpulver
1 msk Kanel
3 msk Brödkrydda
3 msk Black kummin ( Finns i utlänska butiker)
ca 1,5 kg Valfri sort vetemjöl
Pensling:
Ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda rumsvarma margarinet med sockret så att sockret löser upp sig.
3. Rör ner mjölken och oljan.
4. Blanda ner brödkryddan, kanel och black kumminet.
5. Rör i bakpulvret.
6. Rör ner vetemjölet lite i taget. Degen ska bli fast men inte hård.
7. Klä en plåt med bakplåtspapper.
8. Rulla ut degen ca 1cm tjocklek, gör runda kakor och tryck ihop.
9. Grädda i ca 12-15 min så att kakorna får en gyllen brun färg.
10. Låt kakorna kallna dom bilir hårda när dom e helt kalla.
11. Kan förvaras i frysen.
Lycka till.
Nilgun