nilgun.blogg.se

Mitt namn är Nilgun. Jobbar som nagelteknolog och driver Beauty By Nilgun I Västerås. Jag älskar baka och laga mat, allt jag gör i köket gör jag med kärlek. Samt älskar inredning och design. Jag får mycket i mitt jobb som nagelteknolog genom att jag får dekorera och bygga naglar samt kundkontakten som är viktigt i mitt jobb.

Banan & morots muffins

Publicerad 2013-02-26 19:32:44 i Bak

Här kommer ännu ett recept som bakas utan mjöl. Istället använder jag mandelmjöl. Matiga muffins som baks med bananer och morötter.
 
 
 
Banan & morots muffins: 20-25 st
 
3 ägg
1 dl stevia strö
3 bananer ganska mogna
3 små fin rivna morötter
3 msk rapsolja
1 dl solroskärnor eller hackad mandel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
2 dl mandelmjöl
 
1. Mosa bananerna med en stavmixer.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt dom mosade bananerna i äggblandningen.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5. Tillsätt dom torra ingedienserna i äggblandningen.
6. Rör ner morötterna och nötterna i smeten.
7. Häll smeten i muffinsformar.
8. Grädda på 200 grader 20-25 minuter
 
Lycka Till.
 
Nilgun
 
 

Sesambröd

Publicerad 2013-02-25 20:02:43 i Bak

Semambrödet är bakat utan vetemjöl. Väldigt gott bröd till en god soppa eller varför inte till kvälls fikat till en god marmelad och en kopp te
 
Sesmabröd:
 
3 ägg
1 dl sesamfrön/svart kummin
1 dl linfrön
2 dl riven mozzarela
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
 
1. Blanda alla torra ingredienser plus osten.
2. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.
3. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt.
4. Bred ut massan tunt med hjälp av en slickepott.
5. Grädda i 225 grader i ca 8 min.
6. Låt brödet svlna och skär i lämpliga bitar.
7. Vill Ni ha ett hårt bröd så låter Ni brödet torka på 75 grader.
 
Lycka till.
 
Nilgun

Kycklinggryta med gorgonzola

Publicerad 2013-02-23 19:04:00 i Gryt

 
Kycklinggrytan som passar vardag som till fest. En gryta som går och förbreda långt innan man ska äter den.
 
Kycklinggryta:
 
1 kg kycklingfile
1 st röd paprika
1 gullök
300 g färska små champinjoner
1 burk (250g) creme fraiche paprika chilli
1 burk stor (500g)creme fraiche
300 g gorgonzola
Salt efter smak
 
Toppning:
Valnötter eller solroskärnor
 
Servering förslag:
Färsk pasta
Ris
 
1. Strimla kycklingen.
2. Hacka gullöken.
3. Skär paprikan i strimrol.
4. Stek kycklingen och tillsätt löken och stek.
5. Ha i paprikan och stek. ( Fram till detta momenten kan ni förbreda om ni ska tilllaga grytan senare)
7. Ha i dom små hela champinjonerna.
8. Häll i crem fraichen och värm, inte så att de kokar.
9. Smula ner gorgonzolan och rör om så att den smälter.
10. Salta efter smak
11. Torr rosta valnötterna/solroskärnorna i en stekpanna.
 
Servera grytan med pastan eller riset. Valnötterna/solrosfröna strös på ovanför varje portion.
 
Smaklig måltid.
Nilgun
 
 
 
 
 

Keso pannkakor

Publicerad 2013-02-22 22:31:49 i Nyttigt

Keso pannkakor är goda som start på dagen eller som ett mellanmål.
 
Pannkaksmet:
2 ägg
250 g keso
1 msk stevia strö
1 msk fiberhusk
 
1. Mixa keson och äggen med en stavmixer.
2. Tillsätt stevian och fiberhusken.
3. Låt smeten svälla i 5 miniter.
4. Grädda i en lätt smord stekpanna.
Grädda på svag värme, de tar ganska lång tid och grädda pannkakorna.
 
Serveringsförslag:
Sockefri sylt
Agavesirap
Bär
 
Lycka Till
Nilgun

Nilgun's Ostkaka

Publicerad 2013-02-21 19:58:00 i Bak

Alla vill vi någon gång äta en god efterrätt med gott samvete. Denna ostkakakan kan ni äta med gott samvete som efterrätt eller som ett mellanmål. Som mellanmål innehåller den massor med protiener som ni får av äggen, keson och kesellan.
 
Nilgun's Ostkaka
 
4 ägg
2 dl stevia strö
3 dl keso
2 dl kesella
4 msk mjölk
3 msk fiberhusk
4 droppar bittermandel arom
4 droppar vanilj arom
1 dl hackad mandel
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och stevian.
3. Rör ner keson, mjölken och kesellan.
4. Blanda ner bittermandel aromet och vanilj aromet.
5. Rör ner den hackade mandeln.
6. Låt smeten svälla i 10 minuter.
7. Häll sedan smeten sen i en ugnsäker form.
8. Grädda i 20 minuter.
 
Ostkakan är som godast om den får kallna helt. Skär kakan i önskad storlek.
 
Serverings förslag:
 
Mixa jordgubbar färska eller frysta med lite stevia och värm i micron. Eller servera med sockerfri sylt. Värm lite ostkakan innna servering om så önskas.
 
Lycka till.
Nilgun

Solrosfrallor

Publicerad 2013-02-20 23:01:00 i Bak

Ett lätt lagat brödrecept som ni kan äta med gott samvete. Innehåller inget mjöl.
 
Solrosfrallor 9 St
 
3 ägg
3 msk olja
1 1/2 dl creme fraiche 8%
1 1/3 dl solrosfrön
1 1/2 msk kokosmjöl
6 msk madelmjöl
3 msk vetekli( eller byt ut mot någon annan torr Ingrediens)
3 msk sesamfrön/vallmofrön
3 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk stevia strö
3 krm salt
 
Dekoration
Solrosfrön
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa solrosfröna till ett mjöl.
3. Blanda dom torra ingredienserna.
4. Rör ner olja, ägg och creme fraiche och blanda noga till en deg.
5. Låt degen svälla i ca 5 minuter.
6. Blöt lägg händerna och gör ca 9 frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper.
7. Strö på solrosfrön över frallorna och tryck lite lätt med handen på frallorna så att solrosfröna fasnar.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 20- 25 minuter
 
 
 
 
 

Kokosrutor Med Kesellatoppning

Publicerad 2013-02-20 22:29:00 i Bak

Ett lite nyttigare alltenativ.
 
Kokosrutor Med Kesellatoppning

Kokosrutor
200 g Kokosflingor
2 dl stevia
3 st ägg
0.5 dl Madelmjöl
1 msk Fiberhusk
50g Smör

Kesellatoppning:
1 burk kesella/kvarg ( 250g) Valfri fetthalt
1 msk limesaft/citron
2 msk sötningsmedel

Till dekoration:
1 mogon mango
kokosflingor

20 Småbitar, 35 Minuter

1.Sätt ugnen på 175°.
2. Rör ihop kokosflingor, socker, ägg och mjöl. Smält smöret och rör ner.
3.Bred ut den tjocka smeten till en rektangel, ca 20x30 cm på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 20 minuter mitt i ugnen. Låt svalna.
4. Rör ihop ingredienserna till toppingen.
5. Skär bort kanterna på kokoskakan, bred på toppingen och skär i 20 rutor. Skala och strimla mangon. Dekorera med mango, och kokosflingor

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela