Nudlar Med Kyckling
Nudlar Med Kyckling
Nudlar med kyckling och kokosmjölk. Mättande och här kan Ni låta fantasin flöda med grönsaker. Ta grönsaker Ni tycker om. Krydda maten med kärlek då får Ni bästa smaken.
Grytan:
1 kg kyckling strimlor
1 lök
1 röd paprika
1 påse wok grönsaker
1 broccoli
1 kelda thai paneng sås
1 påse pangeng redcurry spice mix (Santa Maria)
1 burk cocos mjölk, valfri sort.
3 msk jordnötssmör
salt
citronpeppar
3 ägg
1 packet drum vete & äggnudlar
Granering:
Hackade salta jordnötter
1. Strimla kycklingen och krydda med citronpepar och låt den stå och dra åt sig kryddan i ca 20 min.
2. Hacka löken i långa strimlor.
3. Skär paprikan i långa strimlor inte så långa.
4. Dela broccolin så du får små buketter.
5. Stek kycklingen i lite smör och olja.
6. Tillsätt löken och paprikan och stek.
7. Ha i wok grönsakerna och stek en stund till.
8. Tillsätt broccolin och rör om ordentilgt.
9. Krydda med salt och paneng kryddan och rör om ordentilgt. ( Vill ni inte ha den så stark ta bara halva påsen då.)
10. Klicka i jordnötsmöret och rör om.
11. Tillsätt kelda thia paneng såsen och cocomjölken och rör om.
12. Stäng av plattan så den får efterkoka på plattan.
13. Koka nudlarna engligt anvisningen på förpackningen.
14. Vispa äggen med lite vatten och gör en omelett.
15. Skär omeletten i små bitar.
16. Blanda ner nudlarna i grytan och rör försiktigt.
17. Ha i äggen och rör om i grytan.
18. Servera med jordnötterna som toppas på maten varför sig på tallriken.
Smaklig måltid.
Nilgun