Solrosfrallor
Ett lätt lagat brödrecept som ni kan äta med gott samvete. Innehåller inget mjöl.
Solrosfrallor 9 St
3 ägg
3 msk olja
1 1/2 dl creme fraiche 8%
1 1/3 dl solrosfrön
1 1/2 msk kokosmjöl
6 msk madelmjöl
3 msk vetekli( eller byt ut mot någon annan torr Ingrediens)
3 msk sesamfrön/vallmofrön
3 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk stevia strö
3 krm salt
Dekoration
Solrosfrön
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa solrosfröna till ett mjöl.
3. Blanda dom torra ingredienserna.
4. Rör ner olja, ägg och creme fraiche och blanda noga till en deg.
5. Låt degen svälla i ca 5 minuter.
6. Blöt lägg händerna och gör ca 9 frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper.
7. Strö på solrosfrön över frallorna och tryck lite lätt med handen på frallorna så att solrosfröna fasnar.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 20- 25 minuter