Nilgun's Ostkaka
Alla vill vi någon gång äta en god efterrätt med gott samvete. Denna ostkakakan kan ni äta med gott samvete som efterrätt eller som ett mellanmål. Som mellanmål innehåller den massor med protiener som ni får av äggen, keson och kesellan.
Nilgun's Ostkaka
4 ägg
2 dl stevia strö
3 dl keso
2 dl kesella
4 msk mjölk
3 msk fiberhusk
4 droppar bittermandel arom
4 droppar vanilj arom
1 dl hackad mandel
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och stevian.
3. Rör ner keson, mjölken och kesellan.
4. Blanda ner bittermandel aromet och vanilj aromet.
5. Rör ner den hackade mandeln.
6. Låt smeten svälla i 10 minuter.
7. Häll sedan smeten sen i en ugnsäker form.
8. Grädda i 20 minuter.
Ostkakan är som godast om den får kallna helt. Skär kakan i önskad storlek.
Serverings förslag:
Mixa jordgubbar färska eller frysta med lite stevia och värm i micron. Eller servera med sockerfri sylt. Värm lite ostkakan innna servering om så önskas.
Lycka till.
Nilgun