Kycklinggryta med gorgonzola
Kycklinggrytan som passar vardag som till fest. En gryta som går och förbreda långt innan man ska äter den.
Kycklinggryta:
1 kg kycklingfile
1 st röd paprika
1 gullök
300 g färska små champinjoner
1 burk (250g) creme fraiche paprika chilli
1 burk stor (500g)creme fraiche
300 g gorgonzola
Salt efter smak
Toppning:
Valnötter eller solroskärnor
Servering förslag:
Färsk pasta
Ris
1. Strimla kycklingen.
2. Hacka gullöken.
3. Skär paprikan i strimrol.
4. Stek kycklingen och tillsätt löken och stek.
5. Ha i paprikan och stek. ( Fram till detta momenten kan ni förbreda om ni ska tilllaga grytan senare)
7. Ha i dom små hela champinjonerna.
8. Häll i crem fraichen och värm, inte så att de kokar.
9. Smula ner gorgonzolan och rör om så att den smälter.
10. Salta efter smak
11. Torr rosta valnötterna/solroskärnorna i en stekpanna.
Servera grytan med pastan eller riset. Valnötterna/solrosfröna strös på ovanför varje portion.
Smaklig måltid.
Nilgun