Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi
Fetaost Fyllda Vårrullar/Sigara Böregi
Fetaost fyllda vårrullar kan man äta som en förrätt eller som ett tillbehör till buffe'/meze bordet. Själv gjorde jag mina med 10% fetaost och med kvarg så de blev ett lättare altenativ. Filodegen hittar ni i utländska butiker. Hittar ni inte filodeg så kan ni även använda smördeg.
Ingredienser: Ca 20 st
400 g Fetaost valfri
3 st Ägg
1 dl Kvarg
1 dl Färsk Persilja.
Tillagning:
3 dl Rapsolja
1. Börja med att mosa feta osten, använd en gaffel eller matberedare.
2. Rör ner kvargen och äggen i fetaosten.
3. Hacka persiljan fint och rör ner.
Kolla steg för steg hur Ni lyckas bäst med vårrullarna/börek.
Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
Filodegen hittar Ni i utländskabutiker. Går bra med smördeg också men blir något fetare.
Fetaost fyllningen.
Börja med att skär degen i trekanter finns även att köpa färdig skurna.
Fyll med ca 1,5 msk fyllning per rulle.
Vik in sidorna.
Rulla till en rulle och ha på lite ljummet vatten i slutet för att försluta vårrullen.
Färdig vårrulle.
Hätta upp oljan i en djupkastrull eller fritös, och fritera vårrullarna så dom bil gyllen bruna. Var försiktiga med den varma oljan så Ni inte bränner Er.
Smaklig Måltid.
Nilgun