Glutenfri Rabarberpaj
Rabarberpaj.
Väldigt god rabarberpaj. Bakas utan mjöl och socker. Passa på nu när man får tag på färska rabarber. Till pajen hade jag marsansås som kokas, innehåller inga tillsatser av socker. Använde stevia för att få den söt.
Ingredienser:
200g Rabarber
1 msk Stevia strö
Kanel
Smuldeg:
1 dl Fiberhavregryn
1 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosflingor
2- 3 msk Stevia strö
0,5 tsk Vaniljpulver
50 g Smör
Gör Så Här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.
3. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form.
4. Strö över stevia strö och kanel.
Smuldeg:
5. Blanda havregryn, mandelmjöl, kokos, vaniljpulver och stevia strö i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp.
6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Servera med sockerfri marsan sås eller glass.
Lycka Till:
Nilgun