Light Cheescake
Min frysta cheescake som jag bakat en light variant på, samt att den är sockerfri. Passar till alla tillfällen. Cheescaken kan ni gör långt i förväg och ha i frysen. När man bakar så är de underbart och kunna förbredda långt innan man ska bjuda på sitt bakverk/glass.
Cheescake:
Botten:
1 dl margarin
300 g sockerfri digestivekex
2 tsk kanel
Fyllning 1:
3 ägg
200 g philadelphiaost 5%
1 ½ dl stevia strö
Fyllning 2:
2,5 dl milda visp 20%
1 msk vaniljarom
Fyllning 3:
3 äggvitor
Fyllning 4:
1 tsk gelatinpulver
1.Ställ ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet.
3. Smula sönder kexen, blanda med kanel.
4. Blanda sedan margarinet med kexblandningen.
5. Tryck sedan kexblandningen i en form som är avlösbar en stor form. Tyck även upp på sidorna.
6. Grädda pajskalet ca 12 -15 minuter.
7. Vispa ihop ägg och stevia strö.
8. Blanda sedan ner philadelphiaost och vispa, i ägg och sockerblandningen.
9. Vispa ner den kalla gelatinet i ostblandningen.
10. Vispa grädden med vaniljaromet.
11. Vispa äggvitorna till hårt skum. Se till att du har riktig torr bunke och visp!
12. Blanda nu ner vispgrädden i ost blandningen.
13. Vänd sedan försiktigt ner i äggvitorna i ost och gräddblandningen. Blanda vispa inte hårt.
14. Häll ner smeten i den kalla kexbottnen.
15. Ställ in i frysen ett dygn!
16. Ta ut den 20 min innan servering. Servera med frysta bär.
Lycka Till.
Nilgun